Saturday, March 21, 2009 By: Eyan YanNa

Triffle



Setelah dipotong..

emm triffle, satu ari tu teringin sgt mkn triffle, terus sepantas kilat mcapai laptop, mencari resepi triffle, raser mcm tau bhn2 n tau nak wat, tp sukatan nyer x sure, tu yg carik resepi die.. Haa kat mana lagi kalu x www.myresepi.com hehe.. dapat je resepi, terus pi start motor pi kedai beli bahan. hehe. ptg hari baru sy memulakan misi membuat triffle nie...

Bahan-bahan:
1 gulung swiss roll (tp sy gune kek coklat yg beli siap jer, actly swiss roll lg sedap)
1 tin susu cair
7-8 sudu besar tepung kastard
1/4 cwn gula
6 cawan air
1 tin mixed fruit( sy gune buah peach dlm tin)
sekotak jeli (sy gune cap nona)

cara:
-susun kek dalam bekas
-lembapkan kek dgn air buah dalam tin tu
-masak kastard+gula+air+susu atas api, masak hingga kilat
-dah masak, tuang atas kek
-then susun buah peach atas kastard
-masak jeli, ikut arahan kat bungkusan tu,
-then tuang jeli atas buah.
-sejukkan dalam peti
-makan sejuk2 yummy...